Direct naar inhoud

Schenking drie handbikes door SPGN aan Libra Revalidatie & Audiologie

Op 19 oktober vindt de officiële uitreiking plaats van drie geavanceerde handbikes op locatie Blixembosch van Libra Revalidatie & Audiologie. De Stichting Promotie Gehandicaptensport Nederland (SPGN) schenkt deze aan Libra Revalidatie & Audiologie vanwege hun doelstelling om sporten door mensen met een beperking te stimuleren.

Misha Hielkema, regerend Nederlands Kampioen handbiken op de weg en op de tijdrit in de klasse MH3 houdt een praatje over zijn ervaringen met deze bike. Libra deed dit jaar voor het eerst mee aan de Handbikebattle in Oostenrijk. Door deze schenking is de deelname in 2016 gewaarborgd. Een fantastische donatie!

De Handbikebattle 2015

De deelname aan de Handbikebattle dit jaar was een groot succes dat niet onopgemerkt is gebleven. Met een team van zes goedgetrainde handbikers werd het team zesde, van de elf deelnemende teams. Na maanden intensieve training reed iedereen het zware klimparcours uit. Een klim van bijna 20 km met af en toe 16% stijging. Eén van de bikers reed zelfs een individuele tweede tijd na de wereldkampioen!

Nieuw team in 2016

Het debuut van Libra Revalidatie & Audiologie op dit evenement gaf een boost aan de deelnemers en het hele begeleidingsteam. Libra wil jaarlijks aan de start te verschijnen met een nieuw en goed getraind team. Het doel van deze actie is om mensen die in een rolstoel zijn geraakt te stimuleren tot sporten, doorzetten en tot prestaties die zij zelf niet voor mogelijk hebben gehouden. De schenking van drie nieuwe handbikes komt daarom als geroepen.

Steun

De realisatie van deze schenking door de Stichting Promotie Gehandicaptensport Nederland werd mede mogelijk gemaakt door Sunrise Medical en Kersten revalidatiespecialist BV.

Prachtige film

Meer informatie over de handbikebattle vind u op www.handbikebattle.nl of op onze website. Wilt u een echte indruk te krijgen van de belevingen van ons team? Bekijk dan de prachtige film van Inge Hondenbrink:

 

Noot voor de redactie/ niet voor publicatie: U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. We horen graag van u of u erbij bent. Stuur daarvoor een berichtje naar communicatie@libranet.nl of bel maandagochtend 19 oktober naar a.mertens: senior communicatieadviseur Libra Revalidatie & Audiologie. T: 06 12 53 96 02