Direct naar inhoud

Pers

Libra en Willem II Betrokken laten kinderen met een beperking op een bijzondere manier zien hoe leuk sporten is

Op woensdag 23 maart 2022 vindt de jaarlijkse Libra Fit & Fun dag weer plaats. Deze sportdag is speciaal in het leven geroepen om kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes te laten zien hoe leuk sporten is. De selectiespelers van voetbalclub Willem II sporten deze dag samen met zo’n 70 enthousiaste kinderen en jongeren, waarbij het plezier centraal staat.
Bekijk bericht

Libra Revalidatie & Audiologie is goud waard!

Libra Revalidatie & Audiologie is de eerste revalidatie instelling in Nederland die het gouden certificaat van de Milieuthermometer Zorginstellingen en Ziekenhuizen heeft behaald. Met het certificaat onderscheidt een instelling zich en kan deze voldoen aan de toenemende vraag naar duurzaamheid vanuit de overheid en de maatschappij. Aan het gouden certificaat is het nationale keurmerk Milieukeur voor een duurzame bedrijfsvoering gekoppeld. Het keurmerk staat onder toezicht van de Raad van Accreditatie.
Bekijk bericht

Libra Revalidatie & Audiologie ontvangt zilveren duurzaamheidscertificaat

Libra is een van de negen zorginstellingen die een certificering heeft ontvangen binnen de Green Deal Gezondheidssector Hart van Brabant. Libra behaalde de zilveren certificering door het structureel doorvoeren van duurzaamheid in de bedrijfsvoering en de koppeling met een mensgerichte visie op zorg. Dit uit zich onder meer in gezonde en duurzame voeding, elektrische vervoersmiddelen, beperken van vervoersbewegingen, aandacht voor circulair inkopen van middelen en apparatuur een tweede kans geven.
Bekijk bericht

Libra Revalidatie wint Planetree Award 2020

Eén keer per jaar reikt Planetree de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Dit jaar viel Libra in de prijzen in de categorie Innovatie en kwam het project Go Baby Go als winnaar uit de bus.
Bekijk bericht

Behandelprogramma voor covid-19 patiënten gereed

Sinds de uitbraak van COVID-19 lopen de IC’s van ziekenhuizen vol en worden we dagelijks via de media geconfronteerd met beelden van patiënten die beademd worden. Voor de meeste zieke COVID-19 patiënten die de intensieve fase in het ziekenhuis achter de rug hebben, is het noodzakelijk een specifiek revalidatietraject op te starten. Zij kunnen hiervoor terecht in de klinieken van Libra op de locaties Leijpark (Tilburg) en Blixembosch (Eindhoven).
Bekijk bericht

Libra opent speciale cohortafdelingen in kader van COVID-19

Op de locaties Blixembosch in Eindhoven en Leijpark in Tilburg breidt Libra de beddencapaciteit uit met de inrichting van speciale COVID-19 cohortafdelingen.
Bekijk bericht

Koninklijke onderscheiding voor Vincent Buitendijk

Burgemeester Luc Winants heeft op donderdag 12 maart een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Vincent Buitendijk (61) uit Heide (gemeente Venray) tijdens zijn afscheid als bestuurder van Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven.
Bekijk bericht

Expositie locatie Leijpark

De kunstcommissie van de locatie Leijpark stelt ieder kwartaal een nieuwe kunstcollectie samen. Van 15 januari t/m 14 april zijn Jeanne Oerlemans, schilderijen, Claudia van den Dries, fotografie en Marianne van den Berg, sculpturen te bekijken.
Bekijk bericht

Libra Revalidatie & Audiologie benoemt nieuwe bestuurder

Met ingang van 15 februari 2020 is Marie-Louise Vossen benoemd tot bestuurder van Libra Revalidatie & Audiologie. Zij volgt dan Vincent Buitendijk op, die met pensioen gaat.
Bekijk bericht

Libra en Erasmus MC starten wetenschappelijk onderzoek

Libra en Erasmus MC hebben toestemming om het behandelprogramma vroege intensieve neurorevalidatie ook open te stellen voor volwassenen vanaf 25 jaar en ouder met een verminderd bewustzijn ten gevolge van hersenletsel.
Bekijk bericht